Baterije za slušne aparate
Kljub temu, da imajo novodobni slušni aparate čistilne in sušilne naprave, so baterije za slušne aparate še vedno neizbežne za pravilno delovanje le teh. V tej blog objavi si lahko preberete ključne informacije o baterijah ter njihovem brezhibnem delovanju.

Slušni aparati so neprecenljiv pripomoček za tiste, ki imajo težave s sluhom. Ključnega pomena za njihovo nemoteno delovanje pa so baterije. V tem blogu bomo raziskali svet baterij za slušne aparate, razumevanje njihovega delovanja in kakšna je njihova življenjska doba.

V Audio Clarus in Optiki Clarus najdete pestro ponudbo BATERIJ za slušne aparate. 

Na voljo so v 4 različnih velikostih (barvah): 10 (rumene), 312 (rjave), 13 (oranžne) in  675 (modre). Ponujamo vam baterije treh različnih proizvajalcev: Masterlife, Renata Maratone in PowerOne in to po zelo ugodni ceni - od 1,99 eur dalje!* 
Enostavno povedano: večja kot je baterija, več energije omogoča. Večjo moč kot mora slušni aparat zagotavljati, večja baterija je potrebna.


Baterije lahko kupite tudi v naši E-trgovini Clarus

Obiščite našo E-trgovino Clarus in kupite baterije po izjemno nizki ceni 1,99 €*.

BATERIJE LAHKO KUPITE TUKAJ

Pravilno shranjevanje baterij za slušni aparat

Baterije za slušni aparati so običajno v paketu po 6 baterij. Baterija za slušni aparat, znana tudi kot baterija cink-zrak, je v originalni embalaži zaprta z lepilnim tesnilom. Če je tesnilo odstranjeno, vstopi kisik v jedro baterije, ki je napolnjeno s cinkovim prahom. To vodi do kemične reakcije: cink oksidira in proizvaja elektriko.
Pravilno shranjevanje odprte embalaže je pomembno za življenjsko dobo baterije.
Baterije so optimalno shranjene pod naslednjimi pogoji:

  • Sobna temperatura (brez toplote ali mraza).
  • Brez visoke vlažnosti ali mokrega zraka.
  • Brez neposredne izpostavljenosti svetlobi.
  • Nepoškodovana zaščitna folija.
  • Tudi v dobrih pogojih baterij za slušne aparate ni mogoče shranjevati za nedoločen čas. Vsako leto izgubijo približno 3 % celotne moči.


Kam z odpadnimi baterijami za slušni aparat?

Življenjska doba ene baterije je odvisna od same uporabe slušnega aparata, vrste in nastavitev slušnega aparata. Da bi čas delovanja baterije podaljšali, bodite pozorni, da slušni aparat ugasnete, ko ga ne uporabljate. Da bi se izognili skrajšani življenjski dobi baterije pazite, da baterije ne puščate na soncu, vlagi ali v bližini kovinskih predmetov, saj lahko pride do stika.
Baterije ne sodijo med gospodinjske odpadke, zato jih mi z veseljem sprejmemo v naših zabojnikih za odpadne baterije v vseh poslovalnicah Optike Clarus po Sloveniji.

ZAKAJ BLIŽNJI NE UPORABLJA SLUŠNI APARAT?
Nazaj na seznam
BOŽIČNI KONCERT AUDIO CLARUS
Nazaj na vrh