Audio Clarus - Slušni aparati
MITI O SLUŠNIH APARATIH
Mnogi ljudje nosijo slušne aparate, vendar obstajajo nekateri miti, ki obdajajo njihovo uporabo. V tej blog objavi bomo razbili nekaj najpogostejših mitov o slušnih aparatih ter razkrili resnico za zvokom vašega življenja.

1.MIT: SLUŠNI APARAT VSEBUJE ANTENO ZA SPREJEMANJE RADIJSKIH SIGNALOV

Resnica je preprosta - slušni aparati izboljšujejo zaznavanje zvoka okoli vas in nimajo nič skupnega z radijskimi valovi.

2.MIT: SLUŠNI APRATI SO ZNAK STAROSTI

Še en mit, ki mu je treba reči zbogom, je stereotip, da so slušni aparati rezervirani le za starejše. V resnici lahko te naprave koristijo ljudem vseh starosti, ki imajo težave s sluhom. Nič ni sramotnega v tem, da skrbimo za svoj sluh, ne glede na to, koliko svečk imamo na torti.

3. MIT: SLUŠNI APRATI OMOGOČAJO POSLUŠANJE POGOVOROM

Eden izmed najbolj nenavadnih mitov o slušnih aparatih je prepričanje, da so nekakšna vohunska oprema. Resnica je, da so slušni aparati zasnovani izključno za izboljšanje sluha vsakega posameznika in ne omogočajo prisluškovanja drugim. Torej, če nosite slušni aparat, ne pričakujte, da boste nenamerno postali tajni agent.

4. MIT: SLUNŠNI APRATI SO NEPRIVLAČNIH BARV IN GRDI

Morda je to nekoč veljalo, kar pa v današnjih časih vsekakor več ne drži. Tako kot gre tehnologija korak naprej, gre tudi izgled samega slušnega aparata. Prejmete ga lahko v minimalističnih velikostih, barve so pa vedno bolj privlačne (od črnih pa vse do srebrnih).

5. MIT: SLUŠNI APARAT PISKA

Nekoč so slušni aparati res piskali, sedaj pa to res ostaja le še mit. Sedaj imajo slušni aparati vgrajen sistem, ki preprečuje piskanje. Zaznali ga boste le ob menjavi baterije, ali opozorilom, da je potrebno baterijo zamenjati.

6. MIT: SLUŠNI APRATI SO NEPRIJETNI ZA NOŠNJO

Ker so današnji aparati manjši in lažji, je neprijetnost ob nošenju povsem odvečna. Ob tako prijetnih oblikah slušnega aparata, boste pozabili, da jih nosite!


Čas je, da odvržemo napačne predstave o slušnih aparatih in sprejmemo resnico - so inovativne naprave, namenjene izboljšanju kakovosti življenja tistih, ki se soočajo s težavami s sluhom. Ne verjemite vsemu, kar slišite, razen če gre za resnico o slušnih aparatih - vašem zvestem sopotniku za jasnejši zvok življenja.

TEST SLUHA V AUDIO CLARUS
Nazaj na seznam
NEGA SLUŠNEGA APARATA POZIMI
Nazaj na vrh