vnetje ušesa
Preberite, zakaj se je pomembno v poletnem času posvetiti zdravju ušes!

Prihaja poletje in z njim povečano število vnetij zunanjega ušesa in sluhovoda. Takšnemu vnetju rečemo tudi plavalno uho, saj se ponavadi pojavi po plavanju, ker voda ostane ujeta v ušesu. Gre za lokalizirano vnetje zunanjega ušesa, ki se razširi v notranjost ušesa.

Prvi znaki vnetja ušesa se pokažejo kot:

- srbenje, kaj kmalu pa sledi bolečina, izcedek ali celo naglušnost. Posamezniki večkrat opišejo občutek polnosti v ušesu. 

- pojavi se lahko tudi vročina, bolečine v vratu, obrazu in strani glave.

 

Kako zdravimo vnetje ušesa? 

Ob pojavu vnetja ušesa je pomembno, da ga ne zdravimo sami, brez pregleda pri zdravniku, ki celostno oceni zdravje našega ušesa. Prav tako ne uporabljamo t. i. ljudskih zdravil za zdravljenje, kot je na primer natresk ali olje. S tem lahko vnetje ušesa le poslabšate. Zdravnik vam bo predpisal kapljice, ki jih nato uporabljate po navodilih proizvajalca.


Preventivni ukrepi, da ne pride do vnetja ušesa: 

  • Po plavanju osušite ušesa.
  • Med plavanjem uporabljajte kapo ali čepke za ušesa. Po meri narejene čepke za ušesa vam izdelamo tudi pri nas. Več o čepkih si preberite TUKAJ .
  • Kopajte se v čistih vodah, saj se v onesnaženih nahaja še več bakterij.
NAROČITE SE NA SVETOVANJE

NAROČITE SE NA SVETOVANJE

Kateri material in katera oblika po meri narejenih čepkov za ušesa je primerna za zaščito vašega sluha, vam bo z veseljem svetoval slušni akustik v poslovalnici Audio Clarus.

Rezervirajte si termin za svetovanje o izbiri pravilne zaščite sluha. Naši slušni akustiki vam bodo z veseljem in povsem neobvezujoče svetovali.

BREZPLAČNO parkirišče!


Stopite v stik
Nazaj na seznam
CENA SLUŠNEGA APARATA pri Audio Clarus
Nazaj na vrh