ZAŠČITITE SVOJ SLUH OB NOVEM LETU
Konec leta se hitro bliža, kar pomeni, da je praznovanje na prvem mestu. Nekateri se lahko odločijo za zabavo na toplem, nekateri se bodo morda spopadli z mrazom in gledali ognjemeta na prostem. Na silvestrovo navdušenje narašča, ko se ura približuje polnoči in čeprav je to lahko zabavno, je obenem tudi izjemno in glasno.

Pravzaprav zelo glasno, saj se bodo verjetno zgodila velika družabna srečanja in ognjemeti. Na žalost lahko glasni zvoki trajno poškodujejo vaša ušesa in povzročijo izgubo sluha, ne glede na to, kako mladi ali stari ste. K sreči obstajajo načini, s katerimi lahko zaščitite svoj sluh na silvestrovo in kljub temu uživate. Začnite novo leto pravilno z upoštevanjem teh koristnih nasvetov za zaščito vašega sluha na silvestrovo.

• Če želite zaščititi svoja ušesa pred izgubo sluha zaradi hrupa, nosite ušesne čepke ali drugo obliko zaščite za ušesa, da se zaščitite pred škodljivim hrupom. Ne glede na to, ali ste na velikem srečanju, gledate predstavo v živo ali opazujete ognjemet, poskrbite, da boste nosili zaščito in s tem zaščitili svoja občutljiva ušesa.

• Čeprav je ognjemet lahko zabaven, je nevarno glasen. Pravzaprav je ognjemet tako glasen kot strel iz pištole in zlahka preseže 120 dB. Varna raven hrupa je 85 dB, kar pomeni, da ne smete biti izpostavljeni hrupu brez zaščite za sluh. Če ostanete na varni razdalji od eksplodirajočih ognjemetov, boste zmanjšali raven decibelov in zaščitili svoja ušesa.

• Če nosite slušne aparate, poskrbite, da boste napravo pripravili na hrup, če je to mogoče. Nekateri modeli imajo programsko nastavitev za zmanjšanje hrupa in lahko izberejo znižano raven. Če pa vaš slušni aparat nima te funkcije, nosite trak za ušesa ali kapo za zmanjševanje hrupa, kar bo pomagalo filtrirati odvečni hrup. 

• Boste na silvestrovo zunaj na mrazu? Če je tako, se obvezno dobro oblecite. Če ste zunaj na mrazu, ste lahko bolj dovzetni za virusne okužbe, ki lahko začasno povzročijo izgubo sluha in lahko celo povečajo vaše možnosti za okužbo ušes. Če nosite slušni aparat, jih mraz lahko poškoduje, zato se toplo oblecite in pokrijte ušesa! Tukaj najdete nekaj nasvetov za skrb vašega slušnega aparata v zimskih časih.

BOŽIČNI KONCERT AUDIO CLARUS
Nazaj na seznam
KAKO NOSITI SLUŠNI APARAT Z OČALI
Nazaj na vrh