KAKO NOSITI SLUŠNI APARAT Z OČALI
Življenje s potrebami očal in slušnih aparatov je lahko izziv, vendar s pravilnim pristopom lahko oboje nosite udobno in samozavestno. Številni posamezniki se soočajo s to situacijo in iščejo načine, kako olajšati udobje očal in slušnih aparatov. V tem blogu bomo delili nekaj koristnih nasvetov, kako združiti slušni aparat in očala, ne da bi pri tem žrtvovali udobje ali slog.

Nasveti za nošenje očal skupaj s slušnimi aparati:

  1. Izberite pravilne okvirje: Pri nakupu očal se posvetujte s strokovnjakom o primernih okvirjih, ki omogočajo udobno nošenje očal skupaj s slušnimi aparati. Izberite tak okvir, ki ima tanjše ročke, da bo čim manj oviral slušni aparat.

  2. Prilagodite slušne aparate: Natančno prilagodite slušne aparate, da se izognete nelagodju. Vaš slušni akustik naj vam pomaga doseči pravilno prileganje (slušni aparat ne sme padati ali biti ohlapen).

  3. Izogibajte se debelim okvirjem: Tanjši okvirji ali okvirji z ravnimi ročaji lahko pripomorejo k večjemu udobju in zmanjšajo pritisk na slušne aparate.

  4. Uporabite dodatno pritrdilo: Trakovi ali drugi dodatki za pritrditev lahko ohranijo očala in slušne aparate na mestu, še posebej med športnimi aktivnostmi.

  5. Odstranjevanje očal in slušnega aparata: Najprej odstranite očala tako, da se držite ravnega giba in ne ukrivljenega, saj vam v nasprotnem primeru lahko slušni aparat pade dol.


V kolikor uporabljate vušesni slušni aparat, vam ni treba skrbeti kako boste oboje nosili, saj se tak slušni aparat vstavi neposredno v uho in očal ne ovira.

Z združevanjem očal in slušnih aparatov lahko dosežemo popolno sožitje med funkcionalnostjo in slogom. S pravimi nasveti in prilagoditvami lahko uživamo v vseh prednostih obeh pripomočkov, ne da bi pri tem trpeli kakršnokoli nelagodje. Posvetujte se s svojim slušni akustikom in optikom, sledite preprostim smernicam in odkrijte, kako lahko očala in slušni aparati postaneta neopazna spremljevalca vašega vsakdana.

Veliko izbiro korekcijskih ali sončnih očal najdete v poslovalnicah Optike Clarus.

ZAŠČITITE SVOJ SLUH OB NOVEM LETU
Nazaj na seznam
ČEPKI ZA UŠESA ZA GLASBENIKE
Nazaj na vrh