ZMOČIL SEM SLUŠNI APARAT. KAJ SEDAJ?
Če ste novi uporabnik slušnega aparata je normalno, da se vam zgodi, da slušni aparat po nesreči zmočite. Morda ste stopili pod tuš ali zaplavali v bazenu in popolnoma pozabili na vaš novi dodatek. Nič hudega ... gre za to, da počnete to kar je za vas normalno in to je znak, da ste se na slušni aparat navadili in ga sprejeli kot del vaše osebnosti. Dobra novica je, da bo vaš slušni aparat čisto v redu in se z njim ne bo zgodilo nič hujšega. Zasnovani so tako, da prenesejo normalne življenje situacije: pot za ušesi ali dejstvo, da vas lahko ujame dež.

Kljub temu, pa je potrebno ukrepati hitro v primeru, da se vaš slušni aparat zmoči. Sledite tem korakom in zagotovimo vam, da bo z apartom vse v redu.

1. Slušni aparat izklopite: Če je slušni aparat tudi po stiku z vodo še vedno delujoč, ga najprej ugasnite, da preprečite nadaljne okvare.

2. Odstranite baterije: Iz aparata nemudoma odstranite baterije in s tem prepričite korozijo ter nadaljne poškodbe v aparatu.

3. Obrišite slušni aparat: S suho krpico nežno obrišite zunanjost aparata. V kolikor obrišete tudi notranjost, kjer je bila baterija, pazite, da to storite s suhim delom krpice.

4. Sušenje: Poskrbite, da slušni aparat dobro posušite. Izogibajte se močnim in vročim nastavitvam sušilnika za lase. Najbolje je, da slušni aparat položite v električno sušilno postajo ter ga tam pustite nekoliko dlje kot običajno. Sušite ga vsaj čez noč ali še dlje, preden ponovno vstavite baterije.

V kolikor opazite, da vaš slušni aparat po močenju ne deluje tako kot prej, se oglasite v Audio Clarus in pomagali vam bomo do ponovno delujočega aparata. Prav tako pazite, da redno sušite in vzdružete svoj slušni aparat tudi v vsakodnevni rutini.

KAKO LAHKO NA DELOVNEM MESTU ZAŠČITITE SVOJ S...
Nazaj na seznam
SLUŠALKE IN SLABŠANJE SLUHA
Nazaj na vrh